Over installatiekompas

Deze website is in het leven geroepen om kennis te delen over installatietechniek in de meest brede zin van het woord waarbij bezoekers ervan geholpen worden een weg te vinden in het doolhof van de technische wereld. Want voor velen is het een doolhof en dat is niet zo verwonderlijk en zelfs begrijpelijk als je kijkt welke enorme sprongen vooruit de techniek heeft gemaakt en hoe specialistisch deze soms is geworden. Daarom heet deze site dan ook 'Installatiekompas'.

Installatietechniek, bewust of onbewust, we hebben er allemaal mee te maken, op z'n minst als gebruiker. Elke dag opnieuw en meer dan we denken.

En of je nou nieuwsgierig bent en er gewoon wat van wil weten, dan wel dat je werkzaam bent in de installatie wereld, of er mee te maken hebt vanuit je beroep, functie of actieve gebruiker, ik heb het altijd leuk gevonden om over mijn vak, hobby, eigenlijk zelfs: passie, wat te vertellen. Gewoon omdat ik leuk vind om mensen in contact te brengen met de technische wereld om ons heen, mensen bewust te maken waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren, maar ook om mensen verder te helpen of zelfs op te leiden door kennis en ervaring te delen.

Vandaar dat deze website begonnen is met 'Effectief beheren van technische installaties' omdat juist de enorme vlucht die installatietechniek heeft genomen en deel uit maakt van ons dagelijks leven of zelfs bepalend is voor de resultaten van bedrijven, behoefte heeft aan effectief en efficiƫnt beheer door professionals in een steeds verder evoluerende bedrijfstak waar zowel behoefte is aan specialisatie maar ook aan generalisatie.

Kennis op doen voor begripsvorming maar ook om nog professioneler te worden en verder te ontwikkelen binnen de diverse verantwoordelijkheden die in de installatiewereld zich hebben aangediend.

Ik hoop dat je als bezoekers er je voordeel mee kan doen. Bezoek deze website eens zo af en toe en kijk wat er nieuw is. De uitbreidingen op korte termijn houden in: kostenkengetallen, een blog, kennisdeling over de werking en het ontwerp van technische installaties, etc.

CoastSystems - training & advies voor professionals